Lokalne vesti

Uklanjanje igrališta je deo projekta za uređenje prostora oko zgrada

Dečje igralište kod autobuske stanice se uklanja. U trenutnoj situaciji kada smo zatrpani lažnim vestima i teorijama zavera, među pojedinim građanima počela je da se širi informacija da se igralište i zelenilo uklanjaju zbog postavljanja 5G mreže koja je svoju "ulogu" dobila i tokom pandemije koronavirusa. Međutim, to nije istina.

Projekat uređenja zelenila u stambenom bloku Knez Milošev venac je jedan od nekoliko čija se realizacija očekuje ove godine. U međuvremenu su izabrani i izvođači radova i zaključeni ugovori. 

Prilikom nabavke izrade projektne dokumentacije za uređenje zelenih površina, investitor Grad Požarevac je sugerisao da je zelenilo oko stambenog bloka prema ulici Knez Milošev Venac uređeno u vreme kada su se zgrade podizale, kao  i da do danas nije mnogo ulagano u ovaj prostor kako bi se površine osvežile i dobile lepši izgled i veću funkcionalnost.

Investitor je projektom predvideo nove sadržaje koji se odnose i na prostor gde se do danas nalazilo dečje igralište, a koje bi (kako je navedeno u dokumentaciji iz 2018.godine) trebalo da bude izmešteno sa lokacije prema autobuskoj stanici zbog velikog broja instalacija koje su već postavljene na tom mestu.

O tome je Boom 93 pisao ranije.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend