Lokalne vesti

Ulaganje u vozni park

U procesu privatizacije Litasa, Veolia transport obavezala se da uloži gotovo 10 miliona evra u vozni park.

Sa isporukom 12 novih autobusa naredne godine plan ulaganja biće ispunjen, što znači da će Litas raspolagati sa 75 autobusa čija starost ne prelazi 4 godine, kaže direktor Zoran Janković.

„Smatra se da je dobar vozni park starosti sedam do osam godina po standardima zapadnoevropskih zemalja", navodi on.

Autobuse je isporučio Ikarbus, a opremljeni su motorimaizrađenim po EURO 4 standardu.

„Ovi motori imaju značajno manju emisiju izduvnih gasova. Kao društveno odgovorna kompanija Veolia Transport Litas odlučila se za kupovinu ovih autobusa", dodao je Janković.

Aranžman sa Ikarbusom je napravljen u okviru posebnog programa uz podršku Ministarstva ekonomije  Vlade Srbije. Ugovor između Veolia Litas i Ikarbusa potpisan je u aprilu. Zahvaljujući programu ministarstva  prevoznik je dobio popust od 20 odsto pri kupovini autobusa. Ministarstvo ekonomije je za taj Program izdvojilo milijardu dinara, sa ciljem da pokrene proizvodnju i očuva radna mesta u domaćim fabrikama koje proizvode autobuse.

Isporuka preostalih autobusa planira se krajem aprila naredne godine.

Veolia Transport je prisutna u Srbiji od kraja 2006, kada je kroz proces privatizacije kupila većinski deo akcija AD Litas Požarevac.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend