Lokalne vesti

Unapredjenje higijene grada

Predstavnici Fonda za zaštitu životne sredine i Komunalnih služni predstavili su danas javnosti novu opremu kupljenu iz fondovskih sredstava za prošlu i ovu godinu.

Kupljeni su mašina sekač za pet ambalažu od 1,5 miliona dinara, rovokopač vredan 7 miliona dinara, 120 novih kontejnera od oko 3,9 miliona dinara i 375 ukrasnih korpi za smeće čija je cena 7 miliona dinara.

Predsednik Fonda za zaštitu životne sredine Žarko Pivac rekao je danas da je na ovaj način program fonda prema komunalnim službama za 2010.godinu realizovan i da će biti potrebno veliko angažovanje da se svi planirani projekti u ovoj godini realizuju.

Direktor Komunalnih službi Slobodan Jović najavio je nabavku 5 novih vozila čime će se stvoriti uslovi za adekvatno održavanje higijene grada.

Postavljanje novih ukrasnih korpi za smeće u Požarevcu je počelo pre tri sedmice. Jović kaže da je do sada postavljeno oko 150 žardinjera i da će taj posao biti završen do kraja naredne nedelje.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević izrazio je očekivanje da će grad u narednom periodu realizovati lokalni akcioni plan upravljanja komunalnim otpadom koji, između ostalog podrazumeva i prikupljanje otpada iz svih seoskih naselja.

U narednih 4-5 godina u realizaciju lokalnog plana za upravljanje komunalnim otpadom trebalo bi da se uloži oko 4,5 miliona evra.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend