Lokalne vesti

Unapređenje kapaciteta i ekološki projekti

Elektroprivreda Srbije planira da, u okviru povećanja efikasnosti elektroenergetskog sistema, do 2020. godine ugasi 10 elektrana ukupne snage 1.100 megavata.

Među elektranama čije se gašenje planira do 2020.godine je i Termoelektrana "Kostolac" čija bi oba bloka trebalo da budu ugašena do isteka ove decenije.

Prestanak rada trebalo bi da se nadomesti novim i unapređenjem postojećih kapaciteta.

U „Teroelektranama i kopovima Kostolac"pored adaptacije bloka B2 u termoelektrani u Drmnu do 2014.godine trebalo bi da bude izgrađen nov blok.

Pored proširenja energetskih kapaciteta u predstojećem periodu predviđeno je nekoliko  značajnih ekoloških projekata. Među njima je desulforizacija dimnih gasova, koja nema samo lokalni nego i prekogranični značaj, zatim rekonstrukcija elektrofiltera, izgradnja sistema za prečišćavanje otpadnih voda za obe termoelektrane, rekultivacija kostolackog ostrva i izgradnja luke.

Sve te poslove TE-KO Kostolac planira da uradi, kako zbog ispunjenja standarda u proizvodnji električne energije koje zahteva Evropska unija (EU), tako i zbog zdravlja ljudi i zaštite životne sredine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend