Lokalne vesti

Uniforme za komunalnu policiju

Sindikat komunalne policije "Sloga" saopštio je da njihove kolege u Požarevcu trpe mobing zbog iznošenja optužbi na račun nabavke zimskih uniformi i obuće. U svojim optužbama oni su tvrdili da nije sproveden postupak javnih nabavki i da je samo firmi "Rateks" omogućeno da dostavi ponudu.

– Osim načina nabavke, sporan je i kvalitet uniformi i obuće. Pantalone su stigle u dve različite boje, svetlo sivoj i plavoj, a nekima su čizme pukle nakon kratkog vremena – tvrdi komunalni policajac Saša Jovanović, predsednik požarevačkog ogranka „Sloge“.

Komunalni policajci navode i da su uniforme i čizme dostavljene bez deklaracije, pa se ne vidi kog su sastava i ko je proizvođač. Oni tvrde da im dostavljeno pre liči na HTZ opremu nego na službenu uniformu kakva je predviđena zakonom. Pošto su se zbog svega ovoga pobunili, navode da od tada trpe mobing od svojih nadređenih.

– Naše kolege morale su da obave i vanredni zdravstveni pregled, za kaznu što su reagovale zbog uniformi i obuće. Pošto im se preti i otkazima, jasno je da se nad njima vrši mobing – kaže Radiša Petrović, predsednik Sindikata komunalne policije „Sloga“. Načelnik Gradske uprave, Bojan Kuzmanović, demantovao je ove optužbe i kazao da je sve obavljeno po zakonu.

– Ranije nije bilo para za nove uniforme, ali smo sada uspeli da za tu svrhu izdvojimo 370.000 dinara. Pošto se radi o sumi koja je ispod 400.000, nismo ni bili u obavezi da sprovodimo javnu nabavku – kaže Kuzmanović.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend