Lokalne vesti

Uplaćen jedan minimalac radnicima Želvoza

Radnicima nastarije fabrike za remont šinskih vozila Želvoz iz Smedereva u petak je na račune uplaćena samo jedna minimalna zarada (21.000 dinara), od obećane dve, a koje prema potpisanom zaključku sindikata i predstavnika Ministarstva privrede treba da budu isplaćene zaključno sa današnjim danom, saopštio je sindikat Sloga -Želvoz.

Miki Nojić, predsednik sindikata Sloga -Želvoz, jedan od članova delegacije koja je 31. januara bila na sastanku u Ministarstvu privrede, rekao je da su predstavnici pet sindikata, uputili dopis ministru Igoru Miroviću da ih u utorak, 11. februara primi na sastanak, na kojem bi se razgovaralo o daljim potezima rešavanja njihovih problema, koje se tiču dalje isplate neisplaćenih zarada, neoverenih zdravstvenih knjižica i neispunjenog ranije obećanog socijalnog programa.

„Ukoliko do uplate drugog minimalca ne dodje, kao i sastanka sa Mirovićem, u dogovoru sa svim sindikatima i radnicima nastavićemo dosadašnje aktivnoste da im skrenemo pažnju na ono šta obećavaju i šta ispunjavaju“, rekao je Nojić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend