Lokalne vesti

Uplata stiže do 4. februara

Investicija Komiko oila, odnosno izgradnja moderne rafinerije nafte u Smederevu, posle potpisivanja sporazuma o poravnanju sa Skupštinom grada, ide svojim tokom, i očekuje se da ovih dana nadležni organi matične firme Komiko oversis potpišu potrebne akte kako bi se pustio novac za plaćanje zemljišta na kome će biti izgrađena rafinerija, izjavio je za "Danas" Radomir Radivojević, predstavnik Komiko oila u Srbiji.

Prema njegovim rečima, 25. januara će se održati Skupština akcionara američke kompanije Komiko oversis, nakon koje će biti zvanično predstavljeno ko je još sem Brajana Mareja i drugih akcionara koje je srpska javnost imala priliku da upozna, u vlasničkoj strukturi Komiko oversisa.

„Akcionari Komiko oversisa koji se dosad nisu legitimisali u Srbiji, iz razumljivih razloga, jer nisu želeli da dopuste da se sa njihovim imenom igra kao što su se neki igrali sa imenom Komiko oila u Srbiji do postizanja sporazuma, biće predstavljeni na Skupštini“ kaže Radivojević.

„Reč je o dva veoma velika svetska privredna imena, jednoj bankarskoj instituciji i jednom privatnom investitoru čija kompanija čini jednu od deset najvećih u svetu. Na taj način će se najbolje razbiti raznorazna neosnovana podmetanja, da je nepoznato ko stoji iza Komiko oila i da je njegov kapital sumnjiv. Nadam se da će nakon što javno budu predstavljeni i drugi veliki akcionari Komiko oversisa sa imena kompanije biti skinuta anatema koju su nametali određeni krugovi u Srbiji – ističe Radivojević. On dodaje da očekuje da će se odmah nakon održavanja Skupštine akcionara pustiti novac za zakup zemljišta za izgradnju rafinerije i to u ugovorenom roku sa Skupštinom grada Smedereva do 4. februara“ izjavio je prestavnik Komiko oila u Srbiji.

Podsećanja radi, Skupština grada Smedereva je 4. januara prihvatila predlog o izdavanju u zakup građevinskog zemljišta za izgradnju rafinerije i predlog o vansudskom poravnanju zbog kašnjenja u isplati sredstava za zakup zemljišta, čime je izbegnut sudski spor Komiko oila i Smedereva.

Komiko oil se obavezao da potrebnu sumu u koju je uračunata i zatezna kamata isplati u roku od mesec dana od prihvatanja predloga od strane odbornika Skupštine grada Smedereva. Predviđeno je da izgradnja rafinerije nafte, koja će koštati 250 miliona evra, traje tri godine i da će u njoj posao naći oko 700 stotina radnika.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend