Lokalne vesti

Upozorenje RHMZ-a za visoke temperature i UV zrečenje

Republički hidrometerološki zavod Srbije izdao je upozerenje zbog prognoziranih visokih temperatura.

Prema prognozi RHMZ-a do sredine sledeće sedmice vrlo toplo, sa najvišom dnevnom temperaturom od 34 do 38 °C.

Zbog visokih temperatura za Braničevski okrug na snazi je narandžasti meteoalarm. Očekuje se da dnevna temperatura bude oko 35 stepeni. Za petak 9. avgust na snazi biće žuti meteoalram a temperatura neće prelaziti 32 stepena. U subotu 10. avgusta ponovo će biti na snazi narandžasti meteoalarm.

Takođe zavod je izdao i upozorenje zbog vrlo visokog indeksa UV zračenja. Prema prognozi danas i u petak se, na teritoriji okruga, očekuje indeks zračenja od 8 dok je za sutra prognozirana vrednost zračenja 7.

Prema prognozi portala weather2umbrella četvrtak i petak se očekuje temperatura oko 37 stepeni, dok je prognozirana temperatura za subotu 38 stepeni. U nedelju prognozirana temperatura iznosiće 42 stepeni. Za četvrtak i subotu u Požarevcu očekuje se indeks UV zračenja od 7.9 dok je za petak prognozirano UV zračenje iznosi 7.5.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend