Lokalne vesti

Uroš Petrović u Velikom Gradištu

Pisac za decu i mlade i autor raznih programa koji kroz igru podstiču kreativno razmišljanje i znanje – Uroš Petrović, bio je gost Narodne biblioteke „Vuk Karadžić“ u Velikom Gradištu, u utorak 8. septembra, povodom obeležavanja Dečije nedelje.

Uroš Petrović je pisac koji pomera granice u savremenoj srpskoj literaturi za decu i mlade. Njegovo delo čine mozgalice, romani u zagonetkama, fantastične pripovesti, kao što su: Aven i jazopas u Zemlji Vauka, Deca Bestragije, serijal o Marti Smart, serijal Zagonetnih priča, Peti leptir,…Takođe, deci je predstavio i svoje društvene igre: Martina zagonetna kutija, Zagonetne domine i Dum dum dum. Dobitnik je velikog broja značajnih nagrada za dečiju književnost, a njegove knjige prevode se širom sveta. U njegovim „Zagonetnim pričama“ nalazi se i deo programa „NTC sistem učenja“ koji podstiče razvoj funkcionalnog znanja, čiji je koautor.

Zato je i njegov jučerašnji susret sa onim najmlađim učenicima, pa i sa onim starijim koji su činili roditelji, nastavnici i profesori, pretvorio u spoj kreativne radionice i pozorišne predstave. U takvoj atmosferi deca, i odrasli, uživali su u druženju, smehu, idejama i rešavanju mozgalica. Priliku da učestvuju u rešavanju zagonetki imali su đaci iz Osnovne škole „Ivo Lola Ribar“ iz Velikog Gradišta.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend