Lokalne vesti

URS više nije u vlasti

U danu kada su raspisani lokalni izbori, Ujedinjeni regioni Srbije izbačeni su iz koalicije sa Demokratskom strankom i Socijalističkom partijom Srbije u Požarevcu.

Skupština je danas razrešila sve članove ove stranke sa funkcija u gradskom veću, javnim preduzećima i ustanovama. Razlog je što URS nije podržao rebalans budžeta.

Odbornik ove političke organizacije Radiša Ilić rekao je kako je URS gurnuta na stranu u koalicionim dogovorima, kao i da njihovi dobri predlozi nisu uzimani u obzir. Tako je i sa predlozima koji nisu ušli u rebalansirani budžet, a tiču se novčanih davanja trudnicama, besplatnog prevoza za najstarije penzionere i raspodele novca mesnim zajednicama.

Razrešen je član gradskog veća Slavomir Lazarević, a na njegovo mesto imenovan Miroljub Manojlović iz DS-a.

Slavoljub Matić iz DSS-a kritikovao je način na koji su izvršene smene. On je rekao da ne postoji bilo kakvo zvanično obrazloženje za smenu Lazarevića, dok je Manojlović koji je danas izabran za člana gradskog veća razrešen sa funkcije predsednika UO Istorijskog arhiva zbog neaktivnosti.

Matić kaže kako je namera URS-a bila da se prigrabi više vlasti, kao i da je licemerno što su sa  pomenutim predlozima za rebalans  izašli dva meseca pred izbore.

Žarko Pivac iz DS-a je rekao kako je nemoguće da se jednom strankom u Požarevcu rukovodi iz Beograda, što je kako kaže problem koji ima G17 plus.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević je potvrdio da je ovo raskid koalicije i da problemi u komunikaciji i funkcionisanju postoje već nekoliko meseci.

Danas je razrešen i Slavko Živković, a na čelo Parking servisa dolazi Ivan Rakić. Dragoslav Stević više neće biti zamenik direktora Doma zdravlja, a URS-ovci su izgubili pozicije i u upravnim odborima javnih preduzeća i ustanova.

Na čelu Apotekarske ustanove nema promena jer je, kako nezvanično saznajemo, Nebojša Jorgovanović ranije napustio G17 plus.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend