Lokalne vesti

Uručena nagrada “Žanka Stokić”

Glumici Mirjani Karanović u Narodnom pozorištu u Beogradu uručena je nagrada "Žanka Stokić" za "stvaralački doprinos pozorišnom i filmskom životu Srbije i bogatstvo glumačkog izraza."

Mirjana Karanović je primajući priznanje koje nosi ime velike srpske glumice Žanke Stokić (1887-1947), rekla da duboko saoseća s tom ženom kojoj je nakon Drugog svetskog rata iz političkih razloga bilo zabranjeno da nastupa na sceni.

"Imam duboko saosećanje za tu ženu jer smatram da sam ja najbolja na sceni. U privatnom životu često nisam baš tako dobra i ne dopadam se sebi, a na sceni mogu sve, sve se usuđujem, ništa me nije sramota, scena je moj prostor slobode, moje kraljevstvo, i kada bi mi neko to oduzeo, moj duh bi strašno patio", rekla je Karanovićeva.

Glumica je dodala da joj je drago što živi u vremenu kada "postojanje glumca na sceni ne može biti dovedeno u pitanje".

"Zbog toga se borim i boriću se za to da glumci imaju slobodu da odluče kada će da igraju i kada će prestati da igraju. Bilo je neko vreme kada se govorilo da je sramota glumiti na sceni dok se napolju dešavaju ružne stvari. Mislim da glumci baš onda treba da igraju i da nešto kažu sa scene, jer je reč koju glumci izgovore na sceni najmoćnija", naglasila je Karanovićeva.

Nagrada "Žanka Stokić" sastoji se od plakete s likom velike srpske glumice koju dodeljuje Narodno pozorište, statuete koju dodeljuje Opština Požarevac, rada akademskog vajara Milivoja Bogosavljevića i novčanog iznosa koji poklanja kompanija "Novosti".

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend