Lokalne vesti

Uskoro formiranje učeničkih zadruga u svim školama na teritoriji grada

Požarevac će biti prvi grad u kome će sve osnovne i srednje škole imati učeničke zadruge, a protokol o podršci ovim zadrugama potpisan je sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladenom Šarčevićem.

Sporazum je zaključen sa ciljem da se unapredi kvalitet obrazovanja i vaspitanja kroz razvijanje učeničkog zadrugarstva.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja , Mladen Šarčević kao jedan od potpisnika sporazuma istakao je da su zadruge jedan od segmenata reforme obrazovanja koja je pre tri godine započeta u obrazovnom sistemu.

Rekao je da će kroz učeničko zadrugarstvo i učenici i nastavnici imati koristi. Učenici zbog veština i obaveza kojima će se naučiti, a nastavnici će kroz uspehe učenika biti takođe nagrađivani.

Najavljena su dodatna ulaganja u učeničke zadruge, kroz kupovinu materijala i alata koji su potrebni, a ministar je dodao da su škole u Požarevcu pozitivan primer dobro organizovanog zadrugarstva.

Gradonačelnik Bane Spasović je najavio da kada zadruge postanu pravna lica one će moći da konkurišu za projekte kod lokalne samouprave iz oblasti za koju su registrovane, a imaće status nevladinih organizacija.

„Grad će uključiti sve učeničke zadruge i manifestacije čiji je organizator, a na taj način učenici će svojim zalaganjem i radom moći da obezbede besplatne udžbenike, pribor, ekskurzije i pomoć socijalno ugroženim učenicima“, rekao je Spasović.

U okviru posete gradu, ministar Šarčević je obišao Osnovnu školu „Sveti Vladika Nikolaj“ u Brdarcu gde je promovisana učenička zadruga i Poljoprivrednu školu, gde je organizovan sajam zadruga osnovnih i srednjih škola.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend