Lokalne vesti

Uskoro i nacrt projekta JPP za javni prevoz u Požarevcu

Nakon usvajanja odluke o linijskom prevozu, Grad Požarevac je angažovao eksternog savetnika u sprovođenju postupka javno-privatnog partnerstva (JPP) za obavljanje javnog gradskog prevoza na svojoj teritoriji.

Angažovana je firma PPP Investment iz Beograda po ceni od 546.000 dinara. Jedna od obaveza eksternog savetnika je izrada finalnog nacrta projekta javno-privatnog partnerstva za javni gradski i prigradski autobuskog prevoz putnika, kao i priprema dokumentacije za sprovođenje postupka izbora partnera za obavljanje prevoza.

Odlukom o linijskom prevozu propisano je da se poveravanje ove delatnosti vrši na period od 5 do 10 godina, u zavisnosti od inicijalnih ulaganja.

Podsećamo da je Grad prošle godine predstavio Studiju javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika. Studija je predvidela  ozbiljne promene u odnosu na sadašnji sistem funkcionisanja autobuskog prevoza. To se, pre svega, odnosi  na potpuno drugačiji model funkcionisanja prevoza gde bi grad zasnovao javno-privatno partnerstvo, utvrdio kompletnu mrežu linija, broj vozila, red vožnje i stajališta. Postojeći tarifni sistem trebalo bi da se u potpunosti redefiniše i prilagodi građanima.

Finalni nacrt projekta JPP za javni prevoz trebalo bi da bude izrađen u naredna tri meseca.  

Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend