Lokalne vesti

Uskoro Nacionalni program za prevenciju gojaznosti

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas pokretanje Nacionalnog programa za prevenciju gojaznosti - jednog od najvećih zdravstvenih problema savremenog doba

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je danas pokretanje Nacionalnog programa za prevenciju gojaznosti – jednog od najvećih zdravstvenih problema savremenog doba.

Program pokreću Ministarstvo zdravlja i prehrambena industrija, a podržaće je Koka-kola sistem u Srbiji. Program će biti usmeren prvenstveno prema deci.

Koka-kola sistem u Srbiji danas je posetio ministar zdravlja i razgovarao sa mendžmentom o postojećim, ali i budućim zajedničkim projektima.

“Prevencija gojaznosti istovremeno je i prevencija dijabetesa (šećerne bolesti). Procene su da će u narednom periodu biti na stotine miliona više obolelih u svetu od dijabetesa tipa 2, ako se ne krene sa prevencijom i ne bude vodilo računa o ishrani i fizičkim aktivnostima”, rekao je Lončar.

On je naglasio da će zajedničkom akcijom pokušati da uđu u sve školu, jer je cilj da se deca usvoje zdrave stilove života.

Kampanja pod nazivom “Teži ravnoteži” imaće za cilj da kroz informativno-edukativne aktivnosti sa potrošačima doprinese usvajanju zdravih načina ponašanja građana, koji se odnose na ishranu i fizičku aktivnost.

Generalni direktor Coca-Cola HBC Srbija Aleksandar Ružević naglasio je da da su posebno ponosni na projekte koje realizuju poslednjih nekoliko godina sa Ministarstvom zdravlja kao što su Banka humanog mleka i Škola roditeljstva.

Više informacija moćete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend