Društvo Lokalne vesti Naše pare

Uskoro nova turistička signalizacija na teritoriji grada

Turistička organizacija grada Požarevca je početkom novembra potpisala ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija o izradi i postavljanju turističke signalizacije na državnim putevima grada. Vrednost projekta je 2 miliona dinara.

Kako je za Boom 93 pojasnio Vasilije Baldić v.d. direktora Turističke organizacije grada, u pitanju su dva projekta na kojima će se raditi.

“Jedan projekat podrazumeva delove grada koji nisu bili pokriveni turističkom signalizacijom kada je rađeno pre dve godine jer nije bilo dovoljno sredstava, dok drugi i veći projekat kako u finansijskom tako I u fizičkom smislu, obuhvata turističku signalizaciju koja pokriva Požarevac sa svih strana, sa auto-puta kada se krene prema gradu I sva račvanja koja idu iz grada prema drugim opštinama Braničevskog okruga i obrnuto”, istakao je Baldić.

Prema njegovim rečima, u okviru prvog manjeg projekta, koji će finansirati grad Požarevac, biće pokrivena dva pravca, koja do sada nisu bila pokrivena. Od bulevara prema Velikom Gradištu I obrnuto koji je nepokriven i pravac od Dunavske ulice do kružnog toka na obilaznici sa Zabelom.

Područje koje bude pokriveno novom signalizacijom biće vidljivije iz svih pravaca, a to će olakšati snalaženjeiI brzinu protoka kako turista tako I đačkih ekskurzija kojih je sve više.

Turistička signalizacija bi trebalo da bude postavljena nakon sprovođenja javne nabavke početkom naredne godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend