Lokalne vesti

Uskoro rešavanje problema nedostatka lekara

Direktor Doma zdravlja u Požarevcu, Dragan Rakić očekuje da će se od septembra rešiti problem sa nedostatkom lekara u Domu zdravlja.

“Od 110 lekara koliko je bilo kada sam ja stupio na dužnost u decembru 2015. godine, sada mi trenutno imamo aktivnih 62 lekara. To je umnogome manji broj lekara sada, na isti broj stanovnika. Nadamo se da će po završetku odmora, od septembra i ovaj problem biti rešen”, rekao je Rakić.

Gradonačelnik Bane Spasović je najavio delimično rešavanje problema sa lekarima u Domu zdravlja Požarevac, kao i reorganizaciju u ovoj ustanovi.

“Grad Požarevac iz budžeta plaća šest lekara u Domu zdravlja. Lokalna samouprava će učiniti sve što je u našoj mogućnosti da se promeni stav kod nadležnog ministarstva o  kadrovskom planu što se tiče grada Požarevca, a takođe sa predstojećom reorganizacijom u Domu zdravlja nadamo se da ćemo delimično rešiti problem sa manjkom lekara, što će biti u korist građana”, rekao je Spasović.

Podsetimo, problem sa nedostatkom lekara je nastao usled zabrane zapošljavanja u javnim službama, iako je u više navrata Dom zdravlja ovu činjenicu predočavao Republičkom Fondu za zdravstveno osiguranje, ministarstvu i Batutu. S druge strane, Rakić kaže da postoje virtuelni viškovi među tehničkim osobljem i da službe ne bi mogle da funkcionišu ukoliko se smanji njihov broj.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend