Lokalne vesti

Uslovna kazna dvostrukoj čedomorki

Nepravosnažnom presudom Seljvete Murina (32) iz Kostolca zbog dvostrukog čedomorstva izvršenog 7. marta 2010. godine osuđena na osam meseci eventualnog boravka iza rešetaka

Seljvete Murina (32) iz Kostolca, osuđena je nepravosnažnom presudom ovdašnjeg Osnovnog suda na osam meseci zatvora, uslovno na tri godine, zbog dvostrukog čedomorstva izvršenog 7. marta 2010. godine.

– Za krivično delo ubistvo deteta pri porođaju predviđena je kazna do pet godina zatvora, jer zakon ovo delo tretira kao takozvano privilegovano ubistvo. I u slučaju Seljvete Murine utvrđeno je da se ona u trenutku izvršenja krivičnog dela nalazila u stanju bitno smanjene uračunljivosti, pa joj je izrečena samo uslovna kazna. Takođe, u obzir je uzeto i to da do sada nije osuđivana, te da je majka petoro maloletne dece – objašnjavaju u požarevačkom Osnovnom sudu.

S obzirom na to da Osnovno javno tužilaštvo ovakvu kaznu smatra preblagom, o njihovoj žalbi odlučivaće Apelacioni sud u Beogradu…

Podsetimo, optužnica je Seljvetu teretila da je u svojoj porodičnoj kući u Kostolcu, odmah posle porođaja, usmrtila dve bebe ženskog pola, a zločin je otkriven kada su njeni svekar i svekrva, koji žive u zasebnoj kući, u istom dvorištu, pozvali Hitnu pomoć, jer su primetili da joj je pozlilo. Naravno, lekari su lako utvrdili da se žena upravo porodila, pa je alarmirana policija.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend