Lokalne vesti

Uspeh dve učenice gimnazije na takmičenju iz fizike

Na državnom takmičenju iz fizike za učenike srednjih škola, dve učenice Požarevačke gimnazije Jelena Mihajlović i Jovana Cakić, uspele su da se plasiraju na Srpsku fizičku oplimpijadu.

Jelena Mihajlović, učenica Požarevačke gimnazije, je u kategoriji IV razreda osvojila II nagradu i plasirala se na Srpsku fizičku olimpijadu, koja predstavlja izborno takmičenje za učešće na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi.

Sedma Srpska fizička Olimpijada održaće se od 18-19. maja 2013. u Novom Sadu pod pokroviteljstvom NIS-a, koji za najbolje takmičare u ovogodišnjem ciklusu organizuje i letnji kamp u Bečićima.

Jovana Cakić, učenica III razreda, osvojila je III nagradu.
Ovim rezultatom obe učenice su ostvarile pravo upisa na željeni fakultet bez polaganja prijemnog ispita

Uručeno je i priznanje profesorki Maji Gligorijević za ostvarene rezultate njenih učenica.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend