Lokalne vesti

Usporen saobraćaj u gradu

Saobraćaj na magistralnim i regionalnim putevima na području Požarevca je usporen. U sporednim ulicama je otežano kretanje vozila, saznajemo u taksi udruženjima. Za sada nema potrebe za angažovanjem dodatne mehanizacije i uvođenjem vanrednog stanja kažu u lokalnom štabu za vanredne situacije. Popodne skraćeni časovi u školama.

Na kolovozima u Požarevcu i okolini ima 3 do 5 centimetara snega. U sporednim ulicama nanosi su veći, a kretanje otežano. Lokalni štab za vanredne situacije prati stanje na terenu, ali za sada nema potrebe za angažovanje pomoćne mehanizacije za čišćenje saobraćajnica, kaže član štaba Slađan Stević.

čišćenje trotoaraBez preke potrebe stariji građani ne bi trebalo da napuštaju domove. Takođe, ne bi trebalo planirati putovanje ovih dana, dodao je on.
Sneg bi prema najnovijim prognozama trebalo da pada do srede. Najmanje padavina biće u nedelju. Popodne će početi da duva košava, dok bi u toku noći trebalo da duva umeren severozapadni vetar.
Doneta je odluka o skraćenju časova u školama danas popodne.
Tokom vikenda biće poznato da li će škole raditi u ponedeljak, kaže Stević.
U Požarevcu se danas ne naplaćuje parking. Parkirališta bi trebalo da se čiste u nedelju kada će sneg na kratko prestati da pada. Pored snega, na području Požarevca temperatura u narednom periodu ne bi trebalo da prelazi -1 stepen. Najtoplije biće u subotu i utorak, oko -2 stepena, dok se za četvrtak najavljuje najniža temperatura do -23 stepena celzijusa.
pogled na parkiralište u Sinđelićevoj pogled na parkiralište u Sinđelićevoj

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend