Lokalne vesti

Ušteda vremena

Novom platformom za mobilne telfone „Error report“ olakšala bi se komunikacija između građana i lokalne samouprave u rešavanju komunalnih problema.

Đorđe Krivokapić lider projekta „Error report" i asistnet na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu kaže za radio Boom 93 da platforma omogućava prijavu gradskih komunalnih problema lokalnoj samoupravi putem mobilnog telefona.

„Error report platforma je otvorena platforma koja omogućuje komunikaciju između građana i lokalne uprave. Omogućava građanima da uz pomoć nove tehnologije, mobilnih telefona na jednostavan i brz način obaveste državne institucije koje su kompetentne o problemima na koje nailaze, kao što su polomljene klupe, saobraćajni znak koji nedostaje ili o sličnim problemima čije je rešavanje potrebno, a bez nepotrebnog odlaska u državnu instituciju i trošenja vremena na takve stvari." kaže Krivokapić.

Projekat sa realizacijom počinje za oko godinu dana, a lokalne samouprave neće imati velike troškove za pokretanje i održavanje platforme, kaže Krivokapić.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend