Lokalne vesti

Usvojen rebalans budžeta

Skupština Požarevca usvojila je danas rebalans budžeta koji je većan za oko 205 miliona dinara, mahom od prihoda na ime naknade za zagađivanje životne sredine.

U odnosu na rainiji plan direkcije za izgradnju, izmedju ostalog su  umanjena su sredstva za održavanje ulica za 11,5 miliona dinara.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević kaže da je reč o novcu koji neće moći da bude iskorišćen ove godine. Na opasku da postoji nezadovoljstvo stanjem saobraćajnica u gradu, Milosavljević je rekao da će predložiti da se gotovo čitav iznos iz Fonda za razvoj koji je u 2010.godini 81 milion dinara, naredne godine upotrebi za izgradnju i sređivanje ulica i trotoara.

Novi rashodi u budžetu iznose 52,3 miliona dinara. Najviše odlazi na finansijsko učešće u projektu izgradnje novog vrtića 21 milion dinara, dotacije sportskim klubovima 11 miliona i završetak dogradnje doma učenika na Tulbi 5,2 miliona dinara.

U odnosu na prethodni rebalans, dotacije sportskim klubovima uvećane su za skoro 23 miliona dinara delom i zbog isplata koje su po zahtevima u medjuvremenu vršene iz budžetske rezerve koja je sa 44 spala na 16 miliona dinara.

Gradonačelnik Miodrag Milosavljević ponovio je kako je potrebno doneti strategiju razvoja sporta i utvrditi kriterijume za trošenje novca  jer postoji konstantan pritisak da će sport biti upropašćen ukoliko grad ne da novac iz budžeta.

Ukupno na ime dotacija sportskim organizacijama u rebalansu je predviđeno 72.850.000 dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend