Lokalne vesti

Utvrđeno da devojčica nije preminula zbog trovanja mišomorom

Na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu završeno je toksikološko veštačenje krvi pokojne devojčice A. K. (2) iz Požarevca, kojim je utvrđeno da uzrok njene smrti nije trovanje mišomorom.

Devojčica je preminula 9. aprila u Opštoj bolnicu Požarevcu, a na smrt trovanjem sumnjalo se jer je majka izjavila da je u ćoškovima soba u njihovoj kući bio postavljen mišomor. Zbog toga su lekari odmah pristupili ispiranju želuca, a na lice mesta izašla je policija, koja je u kući pronašla granule mišomora.

Pošto je sada utvrđeno da on nije izazvao smrt deteta, obaviće se još jedna obdukcija, tako što će se analizirati svi dosadašnji lekarski nalazi. Možda je dete preminulo usled anafilatičkog šoka jer je jelo jagode, a možda je neki drugi uzrok u pitanju. Ukoliko se utvrdi da je reč o prirodnoj smrti, to će značiti da nije bilo reči o bilo čijem nemaru, pa će Više javno tužilaštvo zatvoriti istragu o ovoj tragediji. Malu A. K. majka je dovela u bolnicu 7. aprila, jer je povraćala, zbog čega je dva dana zadržana na lečenju. Iako su lekari preduzeli sve da je spasu, ona je 9. aprila preminula. 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend