Lokalne vesti

Uvid u rebalans: „Davimo“ li se u parama?

Ukoliko bude usvojen rebalans budžeta, projektovani iznos novca kojim bi grad trebalo da raspolaže tokom 2018.godine iznosi približno 6 milijardi dinara ili oko 50,5 miliona evra. Ukupni višak prihoda koji nisu utrošeni prethodnih godina zato je čitavih 2,3 milijarde dinara, što i nije za radovanje jer se radi o ukupnom novcu koji je bio ranije raspoređen po određenim stavkama, ali nije utrošen.

Kada se isključi nabavka finansijske imovine, ukupani planirani prihodi ove godine su 3,7 milijardi dinara, a planirani  budžetski rashodi 5,1 milijardu dinara.  Suficit je 1,4 milijarde dinara.

Rebalansirani budžet ima 107 kapitalnih investicija čija je ukupna vrednost oko 2,5 milijardi dinara.

Među kapitalnim investicijama koje su u rebalansiranom budžetu, izdvajamo:

Klimatizacija načelstva – 29 miliona dinara

Kupovina montažnog parkinga – 45 miliona dinara

Popločavanje u Ergeli Ljubičevo – 19 miliona dinara

Postavljanje rasvete u ergeli – 7 miliona dinara

Izgradnja montažno-betonske trafo stanice u bivšoj šećerani – 25 miliona dinara

Druga faza obnove fasade Načelstva – 44 miliona dinara

Rehabilitacija i asfaltiranje seoskih puteva – 227 miliona dinara

Novi drvored i obnova parka u Kostolcu – 47 miliona dinara

Obnova fasada u Tabačkoj čaršiji – 10 miliona dinara

Trebalo bi napomenuti da su tekući troškovi Grada 3, 2 milijarde dinara, od čega su  620 miliona dinara rashodi za zaposlene, dok bi za razne specijalizovane usluge i usluge po ugovoru trebalo da se potroši blizu 650 miliona dinara

 Za Lokalni ekonomski razvoj budžetom je predviđeno 103 miliona dinara, od čega 37 miliona dinara za unapređenje privrednog ambijenta, 10 miliona za mere aktivnog zapošljavanja, 26 miliona za mere aktivnog zapošljavanja Roma, dok je za projekat koji se radi sa rumunskim partnerom „Kultura bez granica“ opredeljeno oko 29 miliona dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend