Lokalne vesti

Uz koordinaciju i bolju organizaciju bilo bi lakše…

Radovi u Sinđelićevoj ulici na zameni toplovodnih cevi uslovno rečeno počeli su pre devet dana. Raskopavanja još uvek nema, a opšti utisak je da od samog početka nedostaje koordinacija u organizaciji i funkcionisanju ovog dela grada tokom izvođenja radova.

Tako se dogodilo da se znaci za naplatu parkinga u poprečnim ulicama prekrivaju, pa ponovo otkrivaju ili da nadležni tek po zatvaranju ulica medijima upućuju obaveštenja o promeni režima saobraćaja, kao što se dogodilo sa zatvaranjem dela ulice Lole Ribara kod Medicinske škole.

Danas su u Sinđelićevu ulicu stigli šleperi iz Mađarske sa novim cevima koje će biti ugrađivane, a koje će se nalaziti na otvorenom parkingu kod Robne kuće.  

Reklo bi se da ima dosta posla za saobraćajnu policiju na ovom potezu jer često u Sinđelićevu zalutaju automobili iz suprotnog smera. Zbog čestog „probijanja“ znakova za zabranu saobraćaja, Toplifikacija je u delu Lole Ribara i na ukrštanjima Topličine i Kosančićeve sa Sinđelićevom istovarila pesak.  Građani na društvenim mrežama javljaju da neki vozači bez pardona u Jug Bogdanovu ulaze u suprotni smer. Situacija je prilično haotična jer su poprečne ulice postale slepe i dvosmerne, a dodatno su sužene zbog parking mesta. Da nema pomenutih parking mesta saobraćaj bi se lakše odvijao, ali svi stanari koji su izgubili mesta ispred svojih zgrada ne bi imali gde da ostave automobile. S druge strane, ako se parking ne naplaćuje stvorile bi se još veće gužve i još veće nezadovoljstvo građana.

Sve u svemu, ukoliko se i dalje problemi budu rešavali stihijski, stanarima i vlasnicima i zakupcima trgovinskih i ugostiteljskih radnji, ali i svim ostalim građanima biće potrebno mnogo čeličnih živaca da do 1.decembra izdrže kompletnu rekonstrukcija ulice koja će postati potpuno infrastrukturno opremljena i jedna od lepših u Požarevcu.  

Sami radovi u Sinđelićevoj ulici na zameni toplovoda su zahtevni. Menja se instalacija koja je postavljena sada već davne 1987.godine. Tada su cevi kojima je danas istekao rok upotrebe polagane u kanale od armiranog betona i prekrivane pločama. U to vreme se svakako nije štedelo na materijalu, pa će ovaj deo radova biti i najveći izazov.

Raskopavanje, a evo samo što nije, krenuće u isto vreme na početku i na kraju Sinđelićeve ulice, pa će se mašine sresti negde na sredini. Iz menadžmenta Toplifikacije danas su nas uveravali da će biti obezbeđeni pešačke barijere duž čitave ulice i da se posebna pažnja poklanja bezbednosti radnika i građana.

U narednom periodu očekuje nas pojačan saobraćaj u centru grada, pa je pitanje gde će grad organizovati manifestacije poput Sajma cveća u maju i da li će Tabačka i Trg oslobođenja zbog svih gore navedenih okolnosti ove godine biti pretvarane u pešačke zone u večernjim i noćnim časovima.  

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend