Lokalne vesti

Vakcina najpotrebnija seniorima

Glavni razlog što bi stariji obavezno trebalo da se vakcinišu činjenica da kod njih komplikacije gripa mogu da budu dramatičnije, pogotovo ako imaju hronične bolesti.

U drugoj polovini meseca počeće imunizacija protiv gripa. Lekari očekuju da će, kao i prethodnih sezona, za vakcinaciju biti najviše zainteresovanih iz starije populacije. Svi „preko“ 65 godina imaju pravo na zaštitu od gripa o trošku zdravstvenog osiguranja, a vakcina će biti više nego prošle godine.

Doktor Goranka Lončarević, specijalista epidemiologije, šef Odeljenja za nadzor nad bolestima koje se mogu prevenirati vakcinama i imunizacijom u Institutu za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, upozorava da je grip globalni javnozdravstveni problem, imajući u vidu činjenicu da se godišnje na severnoj hemisferi virusom gripa inficira više od 100 miliona ljudi.
Više informacija možete pročitati OVDE

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend