Lokalne vesti

Važna uloga vatrogasno-spasilačke jedinice

Formiranjem Sektora za vanredne situacije u Srbiji počelo je ozbiljnije opremanje vatrogasno-spasilačkih službi. Pripadnici ove službe u Požarevcu danas su spremni da odgovore na sve izazove i vanredne dogadjaje, kaže komandir Zoran Jović.

Povodom dana  vatrogasno-spasilačke jedinice, 7.novembra  pripadnici ove službe u Požarevcu danas su održali pokaznu vežbu  u Vatrogasnom domu.  

U saradnji sa Domom zdravlja i Crvenim krstom vatrogasci su prikazali akciju spašavanja povredjenih u smrskanom automobilu.

Grad je u znak zahvalnosti za pomoć u vanrednim situacijama vatrogasnospasilačkoj jedinici uručio opremu za spašavanje u saobraćajnim nezgodama i pripadnika službe, spasioca Stanoja Mladenovića nagradio sa 25.000 dinara.

Mladenović je nagradjen za celokupan rad, ali i za uspešno rukovođenje u akciji gašenja požara u višespratnici u ulici Bratstva i jedinstva. Tom prilikom niko od stanara nije bio povređen, istakao je komandir jedinice u Požarevcu Zoran Jović.

Aktivnost Vatrogasno-spasilačke jedinice pojačana je od 2007.godine. Od zahtevnijih zadataka vatrogasci-spasioci iz Požarevca učestvovali su u gašenju požara na Crnom vrhu i kod Rama, spašavanju ljudi iz smetova na putu za Veliko Gradište i odbrani sela Stari Kostolac od poplava.

Formiranjem Sektora za vanredne situacije u Srbiji počelo je ozbiljnije opremanje vatrogasno-spasilačkih službi. U poslednje 4 godine služba u Požarevcu je opremljena sa nekoliko terenskih i tri vatrogasna vozila sa kompletnom opremom. Intezivno se radi na rešavanju nedostatka ljudstva jer bi vatrogasaca spasilaca u Srbiji trebalo da po evropskim standardima bude dvostruko više nego što ih je danas, zakljušio je Jović.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend