Lokalne vesti

Većina škola u zakonskom štrajku

Na području Braničevskog i Podunavskog okruga potupno je obustavilo rad 16, dok u štrajku nije 11 osnovnih i srednjih škola. U 45 škola sprovodi se zakonski štrajk skraćenjem časova na 30 minuta, pokazuju podaci školske uprave u Požarevcu.

U Požarevcu i Kostolcu sve škole su danas u zakonskom štrajku, kaže načelnica školske uprave Vesna Zdravković.

Ona je upozorila profesore da su dužni da obezbede minimum procesa rada. Zdravković je navela da je preporuka školske uprave da se nastava normalizuje da učenici ne bi trpeli.

Ona smatra da je rad u državnoj službi privilegija, kao i da mnogo mladih koji su spremni da rade čeka posao. Zdravković napominje da takvu izjavu ne bi trebalo smatrati pretnjom.

Danas u Srbiji bar dve trećine škola i dalje je u štrajku. Ministarka finansija Diana Dragutinović nudi povećanje budžeta za prosvetu, a za sada je nepoznat datum nastavka pregovora.

Sindikalci ocenjuju da izjava ministarke Dragutinović da je moguće izdvojiti dodatnih četiri milijardi dinara za prosvetni budžet, dokazuje neozbiljnost Vlade.

Sindikati prosvetnih radnika nastavljaju štrajk, ali o tome koliko škola je zaista u štrajku preciznih podataka nema, jer predstavnici sindikata i Ministarstva prosvete iznose drugačije podatke.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend