Lokalne vesti

Veliko Gradište i Golubac u programu jačanja rodne ravnopravnosti

Rodna ravnopravnost nije samo žensko pitanje, već je razvojno pitanje i predstavlja jedan od prioriteta u javnim politikama u Srbiji, ocenjeno je na događaju „Unapređenje rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou“ kojim je 20. februara u Beogradu počela obuka za predstavnike i predstavnice 31 lokalne samouprave koju sprovodi program Swiss PRO u saradnji sa Centrom za socijalnu politiku.

Ovim događajem obeležen je početak dvodnevne obuke za unapređenje mehanizama i politika rodne ravnopravnosti na lokalnom nivou koju će pohađati predstavnici i predstavnice 31 lokalne samouprave. Na prvoj obuci učestvovali su Babušnica, Bela Palanka, Bor, Crna Trava, Ćuprija, Golubac, Kladovo, Pirot, Raška, Smederevska Palanka, Surdulica, Topola, Tutin, Velika Plana, Veliko Gradište i Zaječar. Početkom februara obuku će proći i predstavnici i predstavnice Arilja, Bogatića, Čajetine, Dimitrovgrada, Ljubovije, Loznice, Majdanpeka, Mionice, Nove Varoši, Priboja, Prijepolja, Rače, Sjenice, Sokobanje i Vrnjačke Banje.

 Obuka se sprovodi u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“ koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend