Lokalne vesti

Višak zaposlenih u Domu zdravlja

Požarevački Dom zdravlja ima višak zaposlenih.

U Domu zdravlja ima 20 doktora medicine više, 116 zdravstvenih radnika sa srednjom i višom školskom spremom, kao i 30 radnika među nemedicinskim osobljem.

Prema standardima EU, na jednog zaposlenog lekara dolazi 1,3 medicinskog osoblja, dok je u Srbiji situacija drugačija, te na 4 medicisnke sestre dolazi jedan lekar.

Kako se navodi u planu rada Doma zdravlja za 2013.godinu koji će se naći pred odbornicima skupštine naredne nedelje, “neznatan višak zaposlenih“ u odnosu na kadrovski plan može se rešiti prirodnim odlivom kadrova.

Rešavanje viška bilo bi u skladu sa Zakonom o radu pokušajem da se višku zaposlenih obezbede odgovarajući poslovi kod drugog poslodavca, navodi se u dokumentu.

Inače, polovinom prošle godine u Domu zdravlja Požarevac bilo je 529 zaposlenih u stalnom radnom odnosu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend