Lokalne vesti

Više ništa ne može da privuče kupce

Uprkos padu cena voća i povrća na beogradskim pijacama, građani i dalje nisu zadovoljni sumom novca koju moraju da odvoje za kupovinu proizvoda.

Prema rečima kupaca i trgovaca na pijaci Želeni venac, iako je cena paradajza više nego prepolovljena i koji se sada može kupiti već za 50 dinara, većina proizvoda prevazilazi mogućnosti kućnog budžeta prosečnog posetioca pijace.

Cena domaćeg paradajza „jabučara“ i dalje se kreće između 100 i 130 dinara, zbog čega, kako prodavci za tezgama kažu, ova sorta „teže nalazi put do cegera“.

Kilogram tikvica košta 40 dinara, krastavca od 30 do 40 dinara, paprika oko 70 dinara, dok plavi patlidžan košta 50 za kilogram.

Kako sami trgovci kažu, osim paprika, paradajza i krastavca, najbolje im ide prodaja lubenica, koje sada koštaju 20 dinara po kilogramu, kajsija po ceni od 120 dinara, breskvi 70 dinara, dok maline po ceni od 250 dinara za kilogram i dalje ostaju nedostupne za većinu kupaca.

Ponuda pasulja na pijaci je velika, ali bez obzira što je cena „tetovca“ 200, „gradištanca“ 180, a crvennog pasulja „višnjara“ oko 200 dinara, ova mahunarka se slabo brodaje.

Cena šampinjona varira od 120 do 160 din za kilogram, u zavisnosti od veličine, dok bukovača može da se kupi i za 200 dinara.

Kupci i trgovci međutim ističu da cene variraju u odnosu da li je vikend ili radni dan, a cene bivaju dodatno snižene nakon 17 sati.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend