Lokalne vesti

Visoki savet sudstva traži 45 novih porotnika u Požarevcu

Visoki savet sudstva raspisao je konkurs za imenovanje sudija porotnika za 112 sudova širom Srbije. U Požarevcu konkurs je raspisan za 45 novih porotnika.

U Požarevcu konkurs za sudije porotnike raspisan je u svim sudovima u gradu. U Višem sudu konkurs je raspisan za 14, dok u Osnovnom sudu 25 sudija porotnika. U Privrednom sudu u Požarevcu traži se 6 porotnika.

Što se tiče sudova na teritoriji Braničevskog okruga u traži se 20 sudija porotnika od toga 12 u Velikom Gradištu i 8 u Petrovcu na Mlavi.

Kandidati se mogu prijaviti za jedan ili više sudova, a pored radne biografije dostavljaju i dokaze o stečenom obrazovanju, da se protiv njih ne vodi krivični postupak, kao i uverenje o državljanstvu.

Prijave se dostavljaju Visokom savetu sudstva u roku od 15 dana.  

Više informacija možete pročitati OVDE.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend