Lokalne vesti

„Vitaminijada“, predškolci kroz igru uče o pravilnoj ishrani

Ovogodišnja deseta jubilarna „Vitaminijada“ održaće se u ponedeljak 18. novembra od 10 časova u Sportskom centru. Takmičenje čini pet igara, a učestvovaće 12 ekipa koje će okupiti decu predškolskog uzrasta.

Predškolci će se takmičiti u pet igara: Kviz pitanja, Ko će prvi, ko će više, Voćna salata i Pecanje, a ovogodišnja bonus igrica za ekipe koje budu imale jednak broj bodova je Nadvlačenje konopca.

Na takmičenju učestvuje 12 ekipa koje čine predškolci vrtića, a svaki vrtić kao znak prepoznavanja ima neko voće ili povrće. „Bambi“ – zelena jabuka, „Pčelica“ – limun, „Danica R.“ – grožđe, „Leptirić“ – šargarepa, „Bubamara“ – zelena paprika, „Neven“ – pomorandža, „Duško R.“ – lubenica, „Sunašce“ – banana, „Poletarac“ i „Lane“ – šljiva, „Majski cvet“ – trešnja, predškolsko pripremna grupa sela – trešnje i dvanaesta ekipa PPP grad – ananas.

Cilj ovog takmičenja je da deca kroz različite aktivnosti uče o pravilnoj ishrani i kvalitetnim životnim namirnicama, ali i podrška roditeljima jer igre koje su zastupljene na „Vitaminijadi“ mogu da primene i kod kuće.

„Vitaminijada“ predstavlja pre svega skup igara koje afirmišu zdrave stilove života i decu od najranijeg uzrasta uči pravilnoj ishrani. Održava se od 2009. godine i teži da iz godine u godinu ishrana dece u predškolskoj ustanovi postepeno bude sve bolja.

 

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend