Lokalne vesti

Vlada azilante seli u Požarevac?

Novi centar za azilante i imigrante iz Banje Koviljače mogao bi, kako „Blic“ saznaje, da bude premešten u Požarevc, i to u kasarnu „Sopot“.

Vojska Srbije je napustila kasarnu i ona se nalazi u master planu nepokretnosti koje se prodaju.

Nedeljama se licitira gde bi mogao da bude premešten centar za azilante, ali su predstavnici države odlučili da potencijalne lokacije drže u tajnosti.

Ministar za rad i socijalna pitanja Rasim Ljajić, koji se nalazi na čelu koordinacionog tela koje treba da izabere kasarnu, kaže za „Blic" da se adekvatna lokacija i dalje traži. O objektima koje su ponudili Komesarijatu za izbeglice nisu želeli da govore ni u Ministarstvu odbrane.

Nezvanično, konačna odluka trebalo je da bude doneta u četvrtak na sednici Vlade Srbije, ali je ona u međuvremenu otkazana.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend