Lokalne vesti

Vlasniku psa 18 godina zatvora

Viši sud u Smederevu osudio je Jovicu Nedeljkovića (37) na 18 godina zatvora jer je aprila 2008. nahuškao psa na prijatelja Dragana Arsića, koji je nakon napada umro.

Rotvajler je Arsiću naneo 67 rana, od kojih je povređeni čovek iskrvario i umro.

Presuda je doneta pošto je Apelacioni sud poništio prethodnu kaznu od 14 godina.

U toku istrage protiv Jovice Nedeljkovića, njegov otac i nevenčana supruga, koji su kritične noći bili u kući, iskoristili su zakonsko pravo da ne svedoče. Tada se Nedeljković branio tvrdnjom da se pas otrgao s lanca i napao Arsića.

Nedeljkovićeva vanbračna supruga Violeta Radojković se kasnije predomislila i u svom iskazu teretila nevenčanog supruga da je psu 15 minuta izdavao naređenje da napada.

Obrazlažući presudu, sudija Goran Mladenović je kazao da je Nedeljković supruzi naredio da odveže rotvajlera i dovede u sobu „iako je znao da je pas opasan i da može doći do smrtne posledice". Pošto je Arsić iskrvario i umro, Nedeljković je spalio žrtvinu odeću i leš bacio u bunar svog ujaka, desetak kilometara od kuće u kojoj je ubijen.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend