Lokalne vesti

Voda dobra za piće na svakom četvrtom izvoru

Voda na većini javnih česmi u Požarevcu nije dobra za piće, pokazuju ispitivanja Zavoda za javno zdravlje. Od 19 koliko ih ima u Požarevcu i okolnim selima, voda je ispravna na svega 5 izvora.

Voda je zdravstveno bezbedna i higijenski ispravna na česmama Crvenog krsta na Čačalici, Petrovačkoj obilaznici i poljoprivrednoj školi. U selima voda je dobra za piće u Poljani i Beranju.

Sve ostale česme imale su ili fizičko-hemijsku ili mikrobiološku neispravnost.

Voda koja je bakterioloski neispravna ne moze da se koristi za piće , kupanje i spremanje hrane, ali može da se koristi nakon prokuvavanja.

Fizičko-hemijski neispravna voda ni u kojem slučaju ne može se koristiti za piće i spremanje hrane, ali nema posledica za kupanje, pranje i zalivanje, kaže dr Teodora Marjanović iz Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu.

U Zavodu za javno zdravlje građani mogu da dobiju informacije o kvalitetu vode na određenoj javnoj česmi.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend