Lokalne vesti

Vojska Srbije obeležava svoj dan (FOTO)

U kasarni „Pavle Jurišić Šturm“, Centar za obuku kopnene vojske obeležio je dan Vojske Srbije. Vojska Srbije proslavlja svoj dan 23. aprila u spomen na dan kada je 1815. godina podignut Drugi srpski ustanak, koji je bio prekretnica u stvaranju moderne srpske države i vojske.

Komadant Centra za obuku kopnene vojske pukovnik Milovan Vasić  naglasio da je ustanak iz 1815. godina postavio je temelj za stvaranje srpske vojske i države.

„Srpski vojnik je mučenik, a srpska vojska nije nikada bila bogata sjajem i novcem, već čašću, patriotizmom i neoborivim moralom. To je ono što nas vodi kroz vekove, kroz istoriju i brani nas od svakog neprijatelja. „ rekao je pukovnik Vasić.

Na današnjoj svečanosti nagrađeni su i unapređeni oficiri i podoficiri Vojske Srbije. Takođe nagrade su dobili i učenici škola koji su učestvovali na konkursima Vojske Srbije „Pismo vojniku“ i „Vojnik Vojske Srbije – moj vojnik“. Takođe prikazana je i pokazna vežba jedinica ovog centra.

Pored predsednika opština sa teritorije Braničevskog i Podunavskog okruga, svečanosti su prisustvovali i članovi Gradskog veća grada Požarevca, direktori javnih preduzeća kao i učenici osnovnih i srednjih škola.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend