Lokalne vesti

Vozači se kazni ne boje ali su kod kamera oprezni

Predstavljeno je istraživanje o poštovanju saobraćajnih propisa koje je sproveo portal Polovniautomobili, na kojem je portparol tog portala, Branislav Grković, rekao da više od polovine anketiranih kaže da svesno pravi saobraćajni prekršaj, što ukazuje na to da nam je, kako je rekao, saobraćajna kultura na niskom nivou.

Dvonedeljna anketa sprovedena je na temu poštovanje Zakona o bezbednosti u saobraćaja s ciljem da se sazna više o razlozima povećanja broja saobraćajnih nezgoda i poginulih, prenose Novosti.

„Zabrinjavajuće je da ispitanici smatraju da kazne, iako su u poslednje vreme neke povećane, ne utiču na ponašanje vozača koji se na to ne obaziru, a veliki je broj onih koji je kažu da iako ih je zaustavila policija, i platili su kaznu, svoj način ponašanja nisu promenil“, rekao je Grković.

U anketi je, kako je naveo, učestovalo više od 18.000 jedinstvenih korisnika, koji su odgovarali na 17 pitanja.

Grković je rekao da veliki broj anketiranih smatra da kazne ne utiču na ponašanje vozača.

Kao zanimljivo je izneo da je 65 odsto učesnika ankete odgovorilo da pažljivije voze tamo gde postoje saobraćajne kamere.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend