Lokalne vesti

Vrelo – bez vanredne situacije

U Požarevcu opet veoma toplo. Prognozirana maksimalna temperatura biće 36 stepeni. Iako toplotni talas traje već tri nedelje, proglašenja vanredne situacije nema.

Kompanija Weather2Umbrella je saopštila da će se današnje dnevne temperature kretati od jutarnjih 19 stepeni, do maksimalnih 36 stepeni Celzijusovih. Međutim, kako kažu meteorolozi, osveženje bi moglo da stigne posle podne ili uveče, jer su uz pojavu lokalne oblačnosti mogući pljuskovi.

Kada je reč o izgledima vremena za naredne dane, iz W2U je saopšteno da da će i u utorak i sredu biti pretežno sunčano i veoma toplo, s tim da su posle podne i uveče mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljavine.

Osveženje se očekuje u četvrtak, kada bi trebalo da stigne prolazno naoblačenje i osveženje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Do kraja sedmice pretežno sunčano, a za dane vikenda i veoma toplo. U ponedeljak sledi jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i osetnim padom temperature.

Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić izjavio je da će se vanredna situacija proglasiti onda kada se ustanovi da vremenske prilike onemogućavaju odvijanje normalnog života, uz napomenu da do sada ni jedna lokalna samouprava tako nešto nije ustanovila.

Prema njegovim rečima, upravo lokalne samouprave treba da ustanove da li ekstremno visoke temperature utiču na opšt uslove života, odnosno da li se zbog vrućina život odvija znatno otežano.

Marić kaže da treba sačekati narednih desetak dana, tim pre što su i prognoze meteorologa kontradiktorne, kada je u pitanju prognoza vremena.

Iako je za uspostavljanje vanredne situacije prethodno potrebno da se gradske i opštinske vlasti širom zemlje usaglase i konstatuju da je rad i nastavak noralnog života nemoguć, mnogi građani, kako u Beogradu, kao najtoplijem gradu, tako i u ostalim gradovima Srbije, svakim danom sve teže podnose velike vrućine koje su na vrelom asfaltu i gradskom prevozu mnogo veće od zvanično izmerenih.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend