Lokalne vesti

Vreme je za Peščanik

U nedelju, 2. oktobra 2011. počinje 12. sezona radio emisije Peščanik. Prva epizoda novog serijala baviće se Paradom ponosa a sagovornici su Žarko Korać, Dejan Ilić, Ivan Kuzminović i Boban Stojanović.

Kako su rekle autorke emisije, Svetlana Lukić i Svetlana Vuković, u novoj sezoni Peščanik će se emitovati svake nedelje na radiju Boom 93, a na internet stranici Peščanika biće postavljen i audio snimak emisije, kao što je to rađeno i godinama unazad.

Emisija će biti emitovana nedeljom od 9h, a osim u Požarevcu emituje se i na radio stanicama u Novom Sadu, Vranju, Čačku, Novom Pazaru, Kotoru i Podgorici.

Prva emisija nove sezone je izuzetak, jer ide kao video izdanje, i baviće se Paradom ponosa kroz razgovore sa predsednikom SDU Žarkom Koraćem, Ivanom Kuzminovićem iz Helsinškog odbora za ljudska prava, urednikom izdavačke kuće "Fabrika" Dejanom Ilićem i LGBTQ aktivistom, predsednikom Queeria centra Bobanom Stojanovićem.

Podsetimo, autorke emisije Peščanik otišle su sa radija B92, nakon što je ta kuća odbila da se izvini žrtvama genocida u Srebrenici zbog učešća Ljiljane Bulatović i Koste Čavoškog u emisiji "Debata".

Peščanik je emitovan 11 godina na B92.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend