Lokalne vesti

VTŠ nije izgubila pravo na akreditaciju

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Požarevcu dobila je akt upozorenja, ali nije izgubila pravo za dobijanje akreditacije, rečeno je Boom 93.

Pojedini beogradski mediji ovih dana objavili su da uslove za akreditaciju nije ispunilo 13 od 50 visokih škola u Srbiji, među kojima i Visoka tehnička u Požarevcu.

Međutim, direktor škole Vladan Đulaković za Boom 93 kaže da ustanova ima sve neophodne uslove za rad. Škola je dobila akt upozorenja od komisije za akreditaciju zbog tehničkih problema koji su nastali prilikom skeniranja radnih knjižica, što je dovelo do toga da navedena komisija dobije nepotpunu dokumentaciju, istakao je on.

“U našem slučaju se to konkretno odnosi na sređivanje dokumentacije u skeniranom obliku, gde je trebalo da predamo sve radne knjižice skenirane u boji, a mi smo ih predali u crno beloj tehnici. Čovek koji je fotokopirao je greškom prevideo neke knjižice’’.

Prepravljeni elektronski formular sa podacima će se još danas dostaviti komisiji za akreditaciju, kaže Đulaković. On poručuje da studenti nemaju razloga za zabrinutost jer je škola zadovoljila osnovne uslove za dalji nesmetan rad.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend