Lokalne vesti

Za 9 meseci nije potrošeno ni pola budžeta. Investicije na manje od 40%

U prvih devet meseci nije potrošena ni polovina budžeta Požarevca planiranog za čitavu godinu. Finansijsko izvršenjeinvesticionih ulaganja u gradu izvršeno na nivou od 36 odsto, pokazuje izveštaj koji bi trebalo da se razmatra na sednici skupštine u utorak.

Na konsolidovanom računu trezora 30.septembra se nalazilo blizu 2,4 milijarde dinara, od čega je tačno 1,2 milijarde plasirano u poslovne banke. Neraspoređeni višak iz prethodnih godina iznosi 2,3 milijarde dinara.

Poreski i neporeski prihodi beleže dobru realizaciju i prevazilaze ¾ godišnjeg plana, sa izvršenjem od preko 80 odsto u prva tri kvartala 2019.godine. Ukupni prihodi budžeta su već na kraju septembra iznosili 89 odsto, a grad je ostvario fiskalni suficit od približno 35 miliona dinara.

Ukupni javni rashodi su svega 48 odsto, investicije su 36 odsto, od toga kapitalna ulaganja 33 odsto. Troškovi roba i usluga su izvršeni sa 59 odsto, a rashodi za zaposlene 74 procenta.

Programski u gradu uslovno rečeno najviše škripi kod urbanizma i prostornog planiranja gde je izvršenje 9 odsto i kod poljoprivrede i ruralnog razvoja sa 12 odsto izvršenja. Najveće izvršenje je u programskoj oblasti razvoja sporta i omladine sa 69,5 odsto, s tim što je sprovođenje omladinske politike na svega 13 odsto.

Sastavni deo izveštaja o realizaciji budžeta za prvih 9 meseci je prenos sredstava iz tekuće budžetske rezerve, po zahtevima. Zaključno sa trećim tromesečjem preneto je blizu 54 miliona dinara.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend