Lokalne vesti

Za efikasniju poresku upravu

Požarevac je jedan od 12 gradova i opština u Srbiji koji će dobiti tehničku podršku za pomoć za unapređenje kapaciteta lokalnih poreskih administracija.

Pomoć je odobrena u okviru projekta podrške opštinama MSP IPA 2007 koji finansira EU.

Odnosi se na poznavanje pravnog okvira zaposlenih, procedure prinudne naplate i stvaranju potpune i tačne baze podataka, kaže ekspert za opštinske finansije u ovom projektu Mirjana Knežević.

Lokalna poreska administracija u Požarevcu ubira prihod od poreza na imovinu, komunalnih taksi i naknade za uređenje građevinskog zemljišta koje predstavljaju značajan prihod u budžetu grada.

Prilikom preuzimanja nadležnosti Požarevac se kao i većina gradova susreo sa problemom baze podataka o poreskim obveznicima koja nije bila ažurirana zbog čega je naplata poreza u 2009.godini realizovana sa 73 odsto, kaže načelnik lokalne poreske administracija Velizar Životić.

On ocenjuje da je pomoć koja je odobrena Požarevcu u ovoj oblasti, iako nenovčana, od izuzetnog značaja.

Projekat podrške opštinama koji sprovodiće konzorcijum koji predvodi nemačko Društvo za tehničku saradnju (GTZ). Požarevac je sa još 11 opština izabran u projektu za koji je apliciralo 43 lokalnih samouprava u Srbiji.

Podrži Boom93

Boom93 je pokrenuo svoj shop - boom93shop, a kupovinom nekog od artikala podržavate rad naše redakcije. Svaki vaš doprinos, ma kako koliki bio, dragocen je. Jer pravo novinarstvo vredi.

Podrži Boom93
Avatar

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend