Lokalne vesti

Za halu još 7 miliona

Od objekata za koje je Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo novac ove godine, za sada je završen samo mini pič teren u školi "Kralj Aleksandar I" Za gimnastičku halu u Kostolcu biće potrebno još novca, stadion malih sportova je u izgradnji, a teren u Trnjanu čeka obeležavanje i opremanje.

Zamenik ministra omladine i sporta Slaviša Zlatanović danas je obišao nekoliko sportskih objekata u Požarevcu i okolini koji se grade uz pomoć sredstava koje je obezbedilo ovo ministarstvo. Ministar je obišao gimnastičku halu u Kostolcu koja se gradi već tri godine, stadion malih sportova kod hale , teren za male sportove u Trnjanu i otvorio mini pič teren  u školi „Kralj Aleksandar I".

U izgradnju gimnastičke hale u Kostolcu do sada je uloženo oko 45 miliona dinara, od čega je dve trećine sredstava obezbedila republika. Izgradnju ovog objekta pratili su problemi u imovinsko pravnim odnosima. Trenutno je završeno oko 90 odsto gradjevinskih radova, a neophodno je obezbediti još  7 miliona dinara kako bi bilo uvedeno grejanje i završena jama za obuku gimnastičara.

Zlatanović kaže da  će polovinu sredstava obezbediti ministarstvo, a polovinu, kako su obećano, Termoelektrane i kopovi. Kada sve bude usaglašeno znaće se i konkretni rokovi, rekao je on.

„Ono što je neophodno, da bi se ova hala privela nameni je 7 miliona dinara. Jedan deo sredstava, otprilike polovinu, treba da obezbedi termoelektrana. Oni su to obećali. Drugi deo će obezbediti Ministarstvo omladine i sporta. Nakon razgovora danas, nadam se da ćemo možda do kraja ove ili početkom sledeće godine halu privesti nameni", kazao je ministar.

U Osnovnoj školi "Kralj Aleksandar I" Zlatanović je otvorio mini pič teren izgradjen pre nekoliko meseci koji je u nekoliko navrata predstavljen javnosti i već uveliko je u upotrebi.

Po hladnom i kišovitom vremenu učenici su u školskom dvorištu izveli priredbu i demonstrirali sportske veštine na otvorenom.

Direktor škole Goran Seger istakao je značaj izgradnje terena i pozvao učenike da ga koriste i čuvaju.

„Danas imamo priliku da se svi zajedno uverimo da je uradjeno nešto dobro i kvalitetno, na posebnu radost učenika škole i mnogobrojnih korisnika terena. Nema sumnje da ovakve i slične investicije obavezuju na još bolje sportske rezultate. Na ovaj način, baveći se sportom, deca shvataju smisao zdravog načina života, tolerancije, fer pleja, sportskog navijanja i poštovanja protivnika", kazao je on.

Zamenik ministra danas je u Trnjanu obišao teren za male sportove ta koji je ministarstvo opredelilo oko dva miliona dinara. Teren je asfaltiran ali na način koji nije rešio odvođenje površinskih voda. Teren takođe nije obeležen što je bila obaveza lokalne samouprave. Iz novca koji je obezbedilo ministarstvo na igralištu će biti postavljena konstrukcija za male sportove.

Zamenik ministra izrazio je zadovoljstvo dinamikom radova na izgradnji stadiona malih sportova u Požarevcu. Grubi radovi na objektu trebalo bi da se završe do kraja novembra, a u funkciji bi trebalo da bude od naredne godine.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend