Lokalne vesti

Za mermerne podove crkvi iz budžeta 7,6 miliona dinara

Gradska uprava raspisala je novi, treći po redu konkurs za sufinansiranje programa crkava i verskih zajednica u Požarevcu. U prethodna dva konkursa samo za nabavku i postavljanje mermernih podova u dve crkve iz budžeta je Srpskoj pravoslavnoj crkvi odobreno 7,6 miliona dinara.

U najnovijem konkursu namenjenom isključivo za sufinansiranje programa i projekata koje imaju crkve ili verske zajednice čiji objekti se nalaze ili čija izgradnja se planira na području Grada Požarevca trebalo bi da se podeli do 3,5 miliona dinara.

Sa prethodnim konkursima to je 11,6 miliona dinara na nivou čitave godine.

Sve projekti, odnosno programi koji su do sada u 2019.godini odnose se na Srpsku pravoslavnu crkvu.

Od odobrenih 8,1 milion dinara, čak 7,6 miliona je iz budžeta odobreno za nove mermerne podove u crkvama Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila (saborna crkva) na uglu Porečke i Hajduk Veljkove ulice i Svete prebodobne Paraskeve- Svete Petke u Busijama.

Za izradu i postavljanje mermernog poda u sabornoj crkvi je iz budžeta izdvojeno 3.967.471,52 dinara, a za istovetnu investiciju u crkvi Svete Petke 3.632.528,18 dinara u dva navrata.

Još 500.000 dinara je izdvojeno obnovu parohijskog doma Srpske pravoslavne crkve u Barama.

Trebalo bi dodati i da se planirana izdvajanja od 11,6 miliona dinara u ovog godini odnose na područje Grada Požarevca, izuzev gradske opštine Kostolac koja je u maju raspisala konkurs za crkve i verske zajednice u vrednosti od 300.000 dinara. Na sajtu uprave gradske opštine je objavljen link ka predlogu liste za raspodelu ovih sredstava iz juna, ali se umesto odgovarajućeg dokumenta korisnicima prikazuje rešenje o imenovanju vršioca dužnosti lokalnog Centra za kulturu.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend