Lokalne vesti

Za NVO i udruženja oko 120.000 € iz budžeta

Grad Požarevac je raspisao konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa i projekata nevladinih organizacija i udruženja koja su od javnog interesa za Grad Požarevac. Podrška programima ove godine iznosi u ubudžetu ukupno 14,3 miliona dinara.

Sufinansiranje projekata predviđeno je za 9 programskih aktivnosti: socijalnu zaštitu (7 miliona), zdravstvenu zaštitu (1 milion), briga o starima (400.000), humanitarni programi (400.000), boračko-invalidska zaštita (700.000), briga o deci i mladima (1,6 miliona), zaštita i promovisanje ljudskih i manjinskih prava (1,4 miliona), održivi razvoj (1,5 miliona), ekološki programi (300.000),

Pravo podnošenja prijave za finansiranje ili sufinansiranje programa imaju udruženja koja su od  javnog interesa za Grad Požarevac pod uslovom da sprovode aktivnosti ili da im je sedište na području Grada Požarevca, kao opštinske ili međuopštinske organizacije (pod područjem Grada Požarevca podrazumeva se područje Gradske opštine Požarevac, izuzev područja Gradske opštine Kostolac).

Aktivnosti obuhvaćene programom realizuju se do kraja kalendarske godine.

Prijave na konkurs se podnose u roku od 15 dana od dana objavljivanja u lokalnom listu „Reč naroda“ (počev od 14.maja).

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend