Lokalne vesti

Za praznik Svete Trojice dve nagrade?

Povodom Svete Trojice, praznika Grada Požarevca, gradsko veće je predložilo da se nagrade dr Nenad Veljković, hirurg u Opštoj bolnici i požarevačka podružnica humanitarnog društva železničara Srbije „Konstantin Veselinović-Kosta“.

Nagrađenom pojedincu bi pored povelje trebalo da pripadne i novčana nagrada od 59.000 dinara.

O predlogu gradskog veća trebalo bi da odluči skupština grada, 14.juna.

U obrazloženju odluke koja je javnosti dostavljena uz poziv za sednicu skupštine, postoji samo obrazloženje za nagradu humanitarnom društvu železničara, ali ne i dr Veljkoviću koji je inače, prema saznanjima Boom 93, izvrstan u svojoj profesiji. 

U obrazloženju se, između ostalog, navodi da je udruženje do sada organizovalo preko 270 akcija dobrovoljnog davanja krvi u Srbiji, Crnoj Gori i Srpskoj, da lokalna podružnica svaka tri meseca organizuje ovakve akcije, ali i da su članovi udruženja učestvovali u pružanju pomoći nakon poplava 2014.godine.

U obrazloženju nije navedeno ni ko je sve bio predložen za nagradu i zbog čega odbor za dodeljivanje nagrada nije prihvatio druge predloge, ako ih je bilo.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend