Lokalne vesti

Za rekonstrukciju smederevske tvrđave 17 miliona dinara

Rekonstrukcija, revitalizacija i konzervacija smederevske tvrđave, u tekućoj fazi, koštaće 17 miliona dinara, rekao je ministar kulture, informisanja i informacionog društva Predrag Marković.

"Planovi moraju da budu ozbiljni i idu tačno po fazama koje će trajati od tri do pet godina. Ljudi sa velikim iskustvom uspeli su da deo jezavskog bedema, koji je bio najteži i u najgorem stanju, rekonstruišu. Predstoji spajanje kula sedam i osam, ali do kraja sledeće godine jer su sredstva sada nedovoljna, a nije moguće brže ni raditi", rekao je Marković tokom posete Smederevu.

Minsitarstvo je po konkursima sufinasiralo 16 programa i projekata iz Smedereva sa više od 20 miliona dinara, naveo je Marković u razgovoru sa novinarima pri razgledanju radova na smederevskoj utvrdi, na kojoj radi Regionalni zavod za zaštitu spomenika kulture.

Za projekte tog zavoda ministarstvo za kulturu izdvojilo je 17,2 miliona dinara, od toga je 15 miliona za nastavak konzervatorskih radova na obnovi jezavskog bedema između kule sedam i kule 10.

Pozorišni festival "Tvrđava teatar", koji je ministarstvo podržalo sa četri miliona dinara, večeras otvaraju glumci iz Strazbura predstavom "Viseći snovi na Balkanu – kao Ikar", a predstavu će gledati i ministar Marković.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend