Lokalne vesti

Za sve izazove tu je NASA tim

Četiri devojke pokrenule su internet stranu preko koje đacima, srednjoškolcima i studentima pomažu u rešavanju svakodnevnih životnih izazova. Neda Mladenovic, Sofija Stojanović, Andjela Radovanovic i Anica Živković čine tim NASA

Uz pomoć mentorke Poline Čečine iz beogradske sekcije nevladine organizacije Erasmus Students Network Serbia, njihov projekat ušao je u pet najboljih na takmičenju UNICEF-a „Generation Unlimited“.

Svaki od 60 prijavljenih timova na ovom takmičenju izabrao je problem koji želi da rešava. Njih četiri okupile su se oko ideje da formalno obrazovanje ne priprema mlade za život i odlučile da svoje iskustvo podele sa drugima.

Jedna od njih, Neda Mladenović na svojoj fejsbuk stranici navodi kaže da su se upustile u ovu priču jer je delovala zanimljivo.

Kako se navodi u opisu sajta, proživljeno lično iskustvo i želja da se pomogne drugima je najveća motivacija.

Problemi su raznorodni, od prilagođavanja na drugačije životne uslove do plaćanja računa ili zamene sijalice. Posetiocima su dostupne onlajn radionice, video snimci i drugi materijal koji može da bude koristan u rešavanju problema.

Ove devojke navode da je NASA tim dostupan za svaki problem jer i postoji da bi pomogao mladoj osobi da prebrodi izazove u odrastanju.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend