Lokalne vesti

Za ubistvo sina devet godina zatvora

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Dejan Stojilković (42) iz Batovca osuđen na devet godina zatvora, jer je krajem 2011. godine ubio svog sina Vojkana (16)

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je januarsku presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je Dejan Stojilković (42) iz Batovca osuđen na devet godina zatvora, jer je krajem 2011. godine ubio nožem svog maloletnog sina Vojkana (16).

Istom presudom, optuženom je izrečena i mera obaveznog lečenja od alkoholizma, kao što je naložio i Viši sud u Požarevcu. Time je Apelacioni sud odbacio žalbe obe strane, jer su se na presudu žalili i okrivljeni i požarevački viši javni tužilac.

Ovaj zločin odigrao se u porodičnoj kući Stojilkovića, kada je Dejan, nakon svađe, ubo svog sina kuhinjskim nožem u srce i time izazvao njegovu trenutnu smrt. Tragediji je prisustvovala i majka pokojnog Vojkana, koja je pokušala da ga zaštiti od pijanog i agresivnog oca, ali bezuspešno.

Do svađe je došlo nakon što se Vojkan vratio iz Beograda, gde se sklonio kod svog dede, jer se sa ocem često svađao zbog njegovog opijanja i maltretiranja ukućana. Oko 21 sat, Dejan je stigao iz seoske kafane u pijanom stanju i odmah započeo svađu sa sinom, pokušavajući da ga izbaci iz kuće.

– Kada je Dejan uzeo nož i krenuo ka sinu, ovaj je dohvatio sekiru ne bi li se odbranio. Između njih je tada stala Vojkanova majka, koju je suprug odgurnuo u stranu i potom sina ubo nožem u grudi – navedeno je u optužnici. Komšije su ubrzo Vojkana prevezle u Opštu bolnicu u Požarevcu, ali njemu više nije bilo spasa, iako su lekari pola sata pokušavali reanimaciju.

Vojkanovo ubistvo otac je pravdao samoodbranom, tvrdeći da je kobne noći sin na njega nasrnuo sekirom. Međutim, tužilac ovo nije uvažio, već je prilikom sastavljanja optužnice poverovao svedočenju njegove supruge, koja je izjavila da nije on bio napadnut i ugrožen, već njihov sin.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend