Lokalne vesti

Za zaraženo meso rekao da je zdravo

Smederevo - Desetak ljudi javilo se na infektivno odeljenje Zdravstvenog centra "Sveti Luka" u Smederevu zbog sumnje da su jeli svinjsko meso zaraženo trihinelozom.

Veruje se da je do zaraze došlo nakon što je jedan veterinar u Smederevu pomešao uzorke i vlasniku zaražene životinje javio da je zdrava.

U Republičkoj veterinarskoj inspekciji je rečeno da im je slučaj koji se dogodio tokom vikenda poznat, ali da ne mogu da daju izjavu bez odobrenja Uprave za veterinu Ministarstva poljoprivrede.

Povodom zamene uzoraka Podunavski regionalni odbor Veterinarske komore Srbije oglasio se saopštenjem kojim se ograđuje od "nelegalnog, nesavesnog, nestručnog i neovlašćenog rada" veterinara koji krše postupak prilikom "preuzimanja uzoraka za pregled i prezentovanja rezultata".

Odbor je najavio da će o slučaju obavestiti Etički odbor komore.

Boom93 Redakcija

Svojim odgovornim i profesionalnim radom redakcija Boom93 poštuje novinarske i profesionalne kodekse dajući svoj doprinos ostvarivanju javnog interesa u oblasti informisanja putem istinitog, nepristrasnog, pravovremenog i potpunog informisanja građana o svim važnim pitanjima značajnim za javnost. Stečeni kredibilitet se zasniva na objektivnosti, nezavisnoj uređivačkoj politici, odbrani javnog interesa, poštovanju novinarskih kodeksa i poverenju građana koje se gradi više od 28 godina.

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste komentarisali

Vaš komentar

Send this to a friend